Darçın
Darçın möcüzəvi xüsusiyyətlərə malik bir ədviyyatdır.Yüz illərdir müxtəlif xəstəliklərin müalicəsində istifadə olunan darçın, eyni adlı ağacın qabığından əldə edilmişdir. Çubuq və toz şəklində istifadə edilir. Darçının faydaları:
Tənəffüs xəstəliklərinə kömək edir. Çayı dəmlənir və balla qəbul edilir.
Hər gün yarım çay qaşığı darçın xolesterolu salır.
Qoxusu hafizəni gücləndirir.
Stressi aradan qaldırır, baş agrısı və miqrenə kömək edir.
Darçın çayı qış aylarında bədəni infeksiyalara qarşı qoruyur və xəstələnməyin qarşısını alır.
Qanda şəkəri salır.
Ürək xəstəliklərinə faydalıdır.
Ağız qoxusunu aradan qaldırır (bir çimdik darçın çeynənilir).
Ana südünü artırır.
Sidikqovucudur.
Sümükləri möhkəmləndirir.
Gundə bir fincan darçınlı çay sümük ağrılarına kömək edir.
Darçının yağı ilə masaj ağrıları sakitləşdirir.
Xərçəng hüceyrələrinin inkişafını zəiflədir.
Darçın çayı diş əti xəstəlikləri zamanı faydalıdır.
Qeyd: Digər ədviyyat və bitkilərdə olduğu kimi darçından da aşırı istifadə etmək ziyanlı ola bilər. Qanda şəkərin həddindən artıq düşməsi və qəbizlik yarada bilər.
Hazırladı: Aytən Ömərova
SAYTIN MENYUSU
Block title
Block title
KATEQORİYA
Xəbərlər [27] |
axtarış
təqvim
« Noyabr 2024 » | ||||||
Be | Ça | Ç | Ca | C | Ş | Ba |
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |