Şüyüd - süfrələrimizdə və yeməklərimizdə ən çox yer alan göyərtidir. Bu bitki sağlamlığımız üçün çox faydalıdır. Şüyüdün tərkibi efir yağı, A, C və B qrupu vitaminləri, karotin, fol turşusu həmçinin dəmir, kalium, kalsium, fosfor duzları ilə də zəngindir. Tərkibində bu maddələrin olmasına görə şüyüd:
● Mədə- bağırsağın işini tənzimləyir, təzyiqi aşağı salır, urəyin fəaliyyətinə yaxşı təsir edir.
● Şüyüdün sidikqovucu xüsusiyyəti olduğu üçün sistit və böyrək xəstəliklərində istifadə edilir.
● Şüyüd həmçinin südverən analarda südü artırır və südəmər körpələrdə əmələ gələn köpü aradan qaldırır.
● Şüyüdün yarpaqları baş ağrısına kömək edir.
● Şüyüd dəmləməsi öskürəyə xeyirdir.
● Şüyüd
immuniteti qaldırır.
● Həzmi asanlaşdırır və iştahanı artırır.
● Yuxusuzluğu aradan qaldırır.
● Əsəbləri sakitləşdirir.
●Damaqda olan soyuqdəyməni sağaldır.
SAYTIN MENYUSU
Block title
Block title
KATEQORİYA
Xəbərlər [27] |
axtarış
təqvim
« Oktyabr 2024 » | ||||||
Be | Ça | Ç | Ca | C | Ş | Ba |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 | 31 |