Şüyüd - süfrələrimizdə
və yeməklərimizdə ən çox yer alan göyərtidir. Bu bitki sağlamlığımız üçün çox
faydalıdır. Şüyüdün tərkibi efir yağı, A, C və B qrupu vitaminləri, karotin, fol turşusu həmçinin dəmir, kalium,
kalsium, fosfor duzları ilə də zəngindir. Tərkibində bu maddələrin olmasına
görə şüyüd:
● Mədə- bağırsağın işini tənzimləyir, təzyiqi aşağı salır, urəyin fəaliyyətinə yaxşı təsir edir.
● Şüyüdün sidikqovucu xüsusiyyəti olduğu üçün sistit və böyrək xəstəliklərində istifadə edilir.
● Şüyüd həmçinin südverən analarda südü artırır və südəmər körpələrdə əmələ gələn köpü aradan qaldırır.
● Şüyüdün yarpaqları baş ağrısına kömək edir.
● Şüyüd dəmləməsi öskürəyə xeyirdir.
● Şüyüd
immuniteti qaldırır.
● Həzmi asanlaşdırır və iştahanı artırır.
● Yuxusuzluğu aradan qaldırır.
● Əsəbləri sakitləşdirir.
●Damaqda olan soyuqdəyməni sağaldır.
SAYTIN MENYUSU
Block title
Block title
KATEQORİYA
Xəbərlər [27] |
axtarış
təqvim
« Dekabr 2023 » | ||||||
Be | Ça | Ç | Ca | C | Ş | Ba |
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |