Şüyüd - süfrələrimizdə və yeməklərimizdə ən çox yer alan göyərtidir. Bu bitki sağlamlığımız üçün çox faydalıdır. Şüyüdün tərkibi efir yağı, A, C və B qrupu vitaminləri, karotin, fol turşusu həmçinin dəmir, kalium, kalsium, fosfor duzları ilə də zəngindir. Tərkibində bu maddələrin olmasına görə şüyüd:

Mədə- bağırsağın işini tənzimləyir, təzyiqi aşağı salır, urəyin fəaliyyətinə yaxşı təsir edir.


Şüyüdün sidikqovucu xüsusiyyəti olduğu üçün sistit və böyrək xəstəliklərində istifadə edilir.

Şüyüd həmçinin südverən analarda südü artırır və südəmər körpələrdə əmələ gələn köpü aradan qaldırır.

Şüyüdün yarpaqları baş ağrısına kömək edir.

Şüyüd dəmləməsi öskürəyə xeyirdir.

Şüyüd immuniteti qaldırır.

Həzmi asanlaşdırır və iştahanı artırır.

● Yuxusuzluğu aradan qaldırır.

● Əsəbləri sakitləşdirir.

●Damaqda olan soyuqdəyməni sağaldır.

SAYTIN MENYUSU

Block title

Block content

Block title

Block content

axtarış

facebook

təqvim

«  Sentyabr 2020  »
BeÇaÇCaCŞBa
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930