XURMA 

Xurma meyvələr içində sağlamlıq üçün ən faydalısıdır. O, bir çox müalicəvi xüsusiyyətlərə malik olan və üzərində mikrob saxlamayan tək meyvədir. Ac qarına yeyilən xurma bədəndə olan qurdları zəiflədir və öldürür.Tərkibində bir cox vitaminlər və protein var. Ona görədə bir insan orqanizminin ehtiyac duyduğu bütün elementləri əhatə etdiyi üçün tək xurma ilə yaşamaq mümkündür. Belə ki, xurma insana enerji gətirir. Xurma ürək, böyrək, qaraciyəri möhkəmləndirir, bağırsaqda faydalı bakteriyaların inkişafına yardımçı olur, orqanizmi infeksiyalara qarşı dayanıqlı edir. Xurma, həmçinin anemiya, hipertoniya, döş və ağ ciyərə, həmçinin öskürəyə faydalıdır. Xurma qadınlara hamiləlik, doğuş və uşaq əmizdirmə zamanı xüsusilə faydalıdır. Xurma doğuşu asanlaşdırır. Əmizdirən anaların südünün çoxalmasını təmin edir. Xurmanın tərkibində xolesterin olmadığına görə əla pəhriz meyvəsi hesab edilir. Xurmanın tərkibində olan fosfor beyni gücləndirir, böyrək daşının əriməsinə kömək edir, böyrəklərin daha yaxşı işləməsini təmin edir. Xurmanın tərkibindəki ftor dişləri kariesdən qoruyur, selen - xərçəng və ürək xəstəliyi riskini azaldır, immun sistemini gücləndirir. Tərkibində B1 və B2 vitaminləri olduğundan zehni və sinir sistemini sakitləşdirir. Xurma sümük xəstəliklərində faydalıdır. Qan damarlarını yumşaldır, qanı təmizləyir və təzyiqi nizamlayır. Xurmanı yeyərkən onun tumunu sovurmaq da xeyirlidir. Çünki, onun tumunda belə vitaminlər var. Xurmanın adı Qurani Kərimdə xurma və xurma agacı olaraq 20 dəfə keçməkdədir

 

SAYTIN MENYUSU

Block title

Block content

Block title

Block content

axtarış

facebook

təqvim

«  Mart 2020  »
BeÇaÇCaCŞBa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031